​CHEK Opleiding

Met Regrowth wil ik een bepaalde kwaliteit garanderen en daarom ben ik CHEK Gecertificeerd.

Het CHEK Institute biedt de meest gerespecteerde en geavanceerde trainingscertificaties voor health- en fitnessprofessionals. De opleiding duurt tussen de twee en vijf jaar en bestaat uit verschillende onderdelen zoals CHEK Exercise Coach, CHEK Practitioner en CHEK Holistic Lifestyle Coach.

Kennis en ervaring is de basis en de kracht van de CHEK geavanceerde trainingsprogramma’s, van correctieve oefeningen, rehabilitatie, kracht en sportconditionering, stressmanagement, tot voeding en lifestyle coaching. Om te kunnen deelnemen aan de opleiding, moeten studenten voor elk niveau de vereiste cursussen behalen.

Tijdens de opleiding leren studenten meer dan 100 orthopedische assessments en technieken, gebaseerd op onderzoek en ervaring van beroemde fysiotherapeuten, orthopedisten, chiropractoren, ostheopaten en het werk van Paul Chek zelf.

​CHEK Exercise Coach

Een CHEK Exercise Coach is getraind in lichamelijke assessments, functionele oefeningen, het personaliseren van trainingsprogramma’s en het toepassen van de juiste oefeningen. Van het rehabiliteren van blessures tot het trainen van amateur atleten.​

Intensieve en zware beweging is een grote stress op het lichaam. De stress van beweging kan voor sommige mensen teveel zijn waardoor de gewenste resultaten niet worden behaald. Een Exercise Coach maakt gebruik van traditionele oefeningen in combinatie met mind-body oefeningen om de totale stress van het lichaam te balanceren en aan te passen per individu.

CHEK Practitioner

Een CHEK Practioner is specialist in corrigerende oefeningen en High-performance Kinesiologie. Hij/zij is getraind in het uitvoeren van verschillende assessment technieken en het toepassen van geïndividualiseerde oefeningen en trainingsprogramma’s.

Het programma haalt inspiratie en kennis uit verschillende takken binnen de health en fitness branche zoals orthopedie, corrigerende oefeningen, alternatieve therapieën en krachttraining.


CHEK Holistic Lifestyle Coach

Een CHEK Holistic Lifestyle Coach is specialist in gezondheid, stressmanagement en lifestyle coaching. Hij/zij gaat op zoek naar het verbeteren van de algehele gezondheid en vitaliteit door het beoordelen van de huidige stressbelasting en het uitvoeren van een persoonlijk coachingsprogramma om de stress te verminderen door gezonde eetgewoontes, lifestylemanagement en geschikte soorten beweging.

“An individual’s health lies in his own hands; we are simply there to show you the path.”​
- Paul Chek