​Lifestyle Coaching

Steeds meer mensen hebben moeite met het vinden van de juiste oplossing voor hun problemen of klachten. De symptomen beïnvloeden het dagelijks functioneren en zorgen voor steeds meer stress en negatieve ervaringen. De bewustwording dat er meer speelt dan alleen maar de symptomen wordt steeds groter, maar wat is er dan aan de hand?

Met lifestyle coaching gaan we samen op zoek naar een manier om de algehele gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Dit wordt gedaan door de huidige stressbelasting te beoordelen en een persoonlijk coachingsprogramma te creëren en uit te voeren. Het feit dat een deel van het lichaam niet optimaal functioneert, betekent nog niet dat dit de oorzaak van het probleem is. Je probeert een symptoom te bestrijden zonder ook de oorzaak aan te pakken, zullen dezelfde of andere klachten terugkomen.

Hoe ziet de Lifestyle Coaching eruit?

Ik neem je mee langs de vier stappen om jou te begeleiden in het behalen van jouw doelen:

1. Droom

Als eerst is het belangrijk dat je goed voor jezelf duidelijk hebt waarom je dit doet en wat je gelukkig maakt.
Op deze manier kan je bewuster beslissingen maken en prioriteiten stellen die waardevol zijn voor jou.

2. Aandacht

Met vragenlijsten, assessments en een gesprek gaan we kijken waar je goed bezig bent en waar je zou kunnen verbeteren.
Met deze informatie kunnen we de aandacht dus vestigen op de punten die jouw prioriteiten hebben of jou snel in de juiste richting kunnen helpen.

3. Actie

Je gaat niet alle punten in één keer toepassen, dit is mogelijk teveel verandering in een korte tijd en kan ervoor zorgen dat het niet lukt en je de motivatie verliest. Samen kijken we naar welke punten we gaan toepassen en dan is het tijd om actie te ondernemen in de richting van jouw droom!

4. Resultaat en Evaluatie

Na een periode van actie gaan we kijken naar de resultaten die behaald zijn en evalueren we de afgelopen periode.
Vervolgens gaan we opnieuw het 1,2,3,4 model doorlopen, vernieuwen we het plan en komen zo stapje voor stapje dichter bij jouw droom!